Манифестација „Нушићеви хајдуци“, друга по реду, у организацији „Нушић фондације“ у сарадњи са Народном библиотеком „Стеван Сремац“, СШ „Бранислав Нушић“ и Туристичком организацијом одржана је овог викенда. Свачано отварање уприличено је у петак изложбом „Сва лица Нушића“ виђена оком карикатуристе Товирац Зорана, музичким концертом ,“Музиком кроз Нушићева дела“ и промоцијом књиге „Нушић у причама“ аутора Миливоја Предића. Манифестацију је отворила Оливера Денић, општински већник.

Окосница саме манифестације је њен такмичарски део, који је одржан у суботу у амфитеатру испред Завичајног музеја, када је свих шест основних школа које учествују ове године и које носе име нашег познатог комедиографа, одиграло представе које су припремили. Ове године учесници су били школе из Бањалуке, Београда, Смедерева, Доње Трнаве код Ниша, Уровице код Неготина и Ратајe код Врања. Награду за најбољу представу добила је школа из Смедерева, награду за најоргиналнију представу је добила школа из Београда а награду за адптацију школа из Доње Трнаве. Организатори су доделили и неке индивидуалне награде па је Никола Адамовић из Уровице добио награду за најкомичнији лик, Ана Радуловић из Бањалуке за најбољег интерпретатора, и Јована Костић из Ратаје за најбољег младог глумца.

-Оно што је новина, у односу на прошлу годину, је квиз знања о Нушићу који је имао шест области, све екипе су показале врхунско знање али нијансе су одлучиле победнике. Најуспешнија је била школа из Бањалуке, друго место освојила је школа из Ратаје а треће место Доња Трнава код Ниша-каже Небојша Нушић, управитељ „Нушић фондације“.