Поводом 130 година од рођења најпознатијег сокобањског књижевника, Удружење књижевника “Стојан Живадиновић” у четвртак је у просторијама Народне библиотеке „Стеван Сремац“ организовало посебно књижевно вече посвећено рехабилитацији неправедно запостављеног и заборављеног писца Стојана Живадиновића (1889 – 1941). Књижевно вече је отворио председник удружења Милош Вељковић.

 

-Ово је трећа година како обележавамо рођење нашег најпозанатијег књижевника. Оно што ово вече чини посебним је и чињеница да су нам у госте дошли и чланови КК „Соколово перо“ који су имали прилику да учествују у програму и прочитају неке од својих песама- каже Вељковић који се посебно захвалио директорки библиотеке Јасмини Илић Паљевић која је омогућила да се књижевно вече одржи у просторијама библиотеке и Љубиши Вељковићу и Јелени Јовановић, власницима апартмана „Велми“ који су и овога пута за све учеснике обезбедили послужење.

У музичком делу програма наступили су солисти на фрули и Зоран Ристић из Сокобање и Драгослав Васић из Ресника и Јана Милетић вокални солиста.