Уз присуство представника Локалне самоуправе, директора библиотека из Ниша и Зајечара, представника предузећа и установа и пријатеља установе обележена је 151 година постојања Народне библиотеке у Сокобањи. Након кратког подсећања о историјату бибилиотеке, ученици СШ „Бранислав Нушић“ извели су драмско-наративни приказ „Стеван Сремац- сећања и анегдоте“ у режији професорке Дијане Марјановић.

Све је почело 1869. године, 29. фебруара основано је читалиште у бањи. При оснивању читалиште је имало 20 свезака Изабеле. Других књига није било. Након трансформације Центра за културу, почетком 1995. године библиотека је основана као самостална установа и одлучено је да се зове „Народна библиотека „Стеван Сремац“ Сокобања. Данас библиотека располаже са фондом од преко 60 000 књига. Године 2018. библиотеци су на управљање придодато обављање послова из области културе.

Тим поводом Управни одбор Народне библиотеке „Стеван Сремац“ донео је одлуку да свим љубитељима књиге који нису чланови библиотеке омогући да то постану потпуно бесплатно 2. и 3. марта. У холу библиотеке постављена је изложба „Стара Сокобања“.