Поводом 152. рођендана Народна библиотека „Стеван Сремац“ расписује наградни литерарни конкурс „Библиотека очима деце“. Конкурс је расписан 1. и трајаће до 25. фебруара. На конкурсу могу да учествују деца основношколског узраста. Тема конкурса је опис библиотеке, или неког догађаја у њој, у коју ученици иду да узму књигу или да измаштају своју  бибилиотеку из снова, како би волео/ла да изгледа, ко би радио у њој, шта би могао/ла да радиш у њој или шта би могло да се позајми из ње. Радови би требало да буду дужине највише једне куцане стране а уз предат рад потребно је доставити име и презиме, адресу, број телефона, школу, разред и име учитеља, наставника или ментора. достављени радови се не вражају и постају својина (Организатора) библиотеке који их може излагати, публиковати без надокнаде и сагласности аутора. Трошкове слања радова плаћају учесници конкурса.  Проглашење победника, уручивање награда и завршна свечаност одржаће се 1. марта 2021. године.

Ученици ће бити бодовани у две категорије:  прва категорија,ученици од првог до четвртог разреда и друга категорија, ученици од петог до осмог разреда.

Радове слати на мејл sbbiblioteka@mts.rs, поштом, или лично на адресу Библиотека „Стеван Сремац“ Сокобања, Алекса Маркишића бр 1, 18230 Соклобања.