Поводом Дана Народне библиотеке „Стеван Сремац“  уручене су награде најуспешнијим основцима који су учествовали на конкурсу „Библиотека очима деце“ који је расписала сокобањска библиотека. Комисија у саставу, Ивана Николић ,наставник књижевности и српског језика, Слађана Милијић књижевник и Софија Вељковић, наставник у пензији одлучили су да је рад Матеје Миленовића ученика другог разреда из Читлука најбољи у категорији ученика од првог до четвртог разреда. Његов ментор била је учитељица Тијана Петровић Јевдокић. У категорији од четвртог разреда жири је као најбољи изабрао рад Матије Митића ученика петог разреда у Врелу. Жири је одлучио да награди и песму Милане Савић, ученице шестог разреда из Врела. Њихов ментор била је наставница Тамара Миловановић.

Поводом рођендана библиотека је књигама наградила најверније читаоце. На одељењу за одрасле то је Радмила Стојановић са 95 прочитаних књига а на дечијем одељењу Лана Жикић са 40 прочитаних књига. Поред тога од данас па до 5. марта биће бесплатан упис у библиотеку.

_DSC1079cover

 

Све је почело 1869. године. Двадесет деветог фебруара основано је читалиште у бањи. При оснивању читалиште је имало 20 свезака Изабеле. Других књига није било. Након трансформације Центра за културу, почетком 1995. године библиотека је основана као самостална установа и одлучено је да се зове Народна библиотека „Стеван Сремац” Сокобања. Садашња зграда библиотеке припадала је деди глумца Љубише Бачића, сокобањском трговцу. Данас библиотека располаже фондом од преко 60 000 књига.