У галерији Легату отворена је изложба „Фотографија о НАТО агресији на СРЈ од 1999-2019“ под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију, Владе Републике Србије и општине Зубин Поток у организацији општине Сокобања и Народне библиотеке „Стеван Сремац“ из Сокобање. „Изложба је посвећена српским херојима, који су јуначки бранили своју отаџбину од многоструко надмоћнијег непријатеља и који су дали живот бранећи Србију и Косово и Метохију“, каже Мирослав Вулић члан Удружења ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштоваоца и један од аутора изложбе.

Изложбу је отворио Душан Јововић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију а пре самог отварања присутне је поздравио и Исидрор Крстић, председник општине Сокобања.

thumbnail

Изложба се састоји од личних фотографија људи који су учествовали у рату на Косову које су подељене у четири целине. Први део који обухвата дејства војске и полиције 1998. и 1999. године на Косову и Метохији против Шиптарских терориста, други део прати бомбардовање Србије од стране НАТО-а и херојски отпор наших снага. У трећем делу приказан је масакр наших снага на Светог Аранђела 2000. године на простору Прешева и Бујановца од стране шиптарских снага и четврти део који приказује цивилне жртве и материјалну штету као последице бомбардовања наше земље.

Изложба ће бити отворена до половине јуна месеца.

_DSC7390