Промоција књиге „Туђˮ аутора Драгана Савића-Драговића из Бечеја одржана је 4. јуна у просторијама народне библиотеке „Стеван Сремацˮ.

Роман „Туђˮ је аутобиографска прича симболичног наслова о одрастању и младости у хранитељској породици и тежњи и узалудном трагању за биолошким родитељима. Роман описује шта проживљава дете у једној таквој породици и говори о траумама, потрази, страху од инцеста. Аутор истиче да је цео свој живот посветио потрази за истином. Само неколико дана након рођења мајка га оставља у једној згради у Београду. Одрастао је у хранитељској породици у Чуругу и каже да је је захвалан људима који су га одгајали и пружили му пуно тога. Међутим, Савић и поред тога цео свој живот пати за својом биолошком мајком, за својим пореклом и из те патње, настао је и овај роман. tudj3

Књига је први пут издата крајем 2017. године а само након два месеца , штампано је и друго издање.

Роман носи поруку за сву децу која су остављена попут аутора књиге али и за све оне који дођу у искушење да оставе своје дете, да обавезно оставе и неки траг за собом.

Роман „Туђˮ промовисан је у многим градовима на северу Србије, пре промоције у Сокобањи одржана је промоција у Смедереву. Аутор тренутно ради на стварању још једног романа у коме ће такође бити речи о његовом одрастању али овог пута о тој теми пише на један ведрији начин уз описе села у ком је одрастао.