Изложба уматничких радова Миће Величковића Мивелија у организацији Народне библиотеке „Стеван Сремац“ постављена је у великиј галерији и трејаће до 1. августа. Изложба садржи петнаест графика под назив „Легионариа“ које се налазе у истоименој збирци поезије.

„Тема изложбе је жена легионар. Жене су јаче него ми мушкарци јер су оне водиље света. Ми мушкарци смо они који прате. Нека врсте борбе полова је стално присутна али на крају увек жена победи. И ова изложба је посвећена тој жени, ратници, Легионарки“, каже Величковић.

thumbnail (1)

Поред графика, изложба је допуњена мањим сликама и сликама које стоје и прате исту тему. Изложбу ће допунити и перформанс у оквиру ког ће посетиоци изложбе моћи да, уживо, присуствују изради скултуре у дрвету.

Мића Величковић Мивели је рођен 1952. године у Љубљани. ТРенутно живи и ради у Београду. До сада је 30 самосталних изложби у земљи света. Илустровао је књигу о Косову академика Д Богдановића, „Горски Вијенац Његоша“, „Речник симбола“ и још много књига. Неколико скулптура му се налазе у Београду а неколико красе парк „Бањица“ у Сокобањи.

thumbnail